Rajčatový salát s mozzarellou a petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 450 g Rajčata Cherry
  • 200 g Mozzarella
  • 25 g Bazalka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 31.6 mg
  • Draslík 363.5 mg
  • Vláknina 2938.6 mg
  • Vitamín A 2938.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata rozpůlíme a dáme do mísy. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a přimícháme k rajčatům. Přidáme olivový olej, ocet balsamico a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Přisypeme na kostičky nakrájený sýr mozzarella a zamícháme. Salát přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do lednice.

  • 3

    Před podáváním necháme salát odstát 10 minut při pokojové teplotě. Nakrájíme nadrobno petrželku a vmícháme do salátu. Navrch ozdobíme lístky bazalky natrhanými na kousky.

Komentáře k receptu