Rajčatový salát s mozzarellou a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 34 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 31.6 mg
- Draslík 363.5 mg
- Vláknina 2938.6 mg
- Vitamín A 2938.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata rozpůlíme a dáme do mísy. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a přimícháme k rajčatům. Přidáme olivový olej, ocet balsamico a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Přisypeme na kostičky nakrájený sýr mozzarella a zamícháme. Salát přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do lednice.
-
3
Před podáváním necháme salát odstát 10 minut při pokojové teplotě. Nakrájíme nadrobno petrželku a vmícháme do salátu. Navrch ozdobíme lístky bazalky natrhanými na kousky.