Oblíbený vývar Sarah Bernhardtové
Suroviny
- 60 g Cibule
- 50 g Sádlo syrové
- 60 g Karotka
- 30 g Máslo čerstvé
- 300 g Telecí koleno
- 100 g Telecí maso přední
- 20 g Petržel - nať
- 10 g Tymián čerstvý
- 100 g Nudle vaječné
- 30 g Sýr Parmezán
- 25 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1070 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 95.2 mg
- Draslík 552.4 mg
- Vláknina 2817 mg
- Vitamín A 2817 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kouskem vepřové kůže se sádlem vytřeme hrnec. Přidáme na kostičky pokrájenou karotku, nadrobno nakrájenou cibuli, rozpuštěné máslo, telecí kolínko a telecí maso. Osolíme a opepříme. Vše zalijeme vývarem, přidáme nať z petržele, bobkový list, 1 větvičku tymiánu a přivedeme k varu. Vaříme téměř 2 hodiny, dokud se maso neodděluje od kosti. Uvařený vývar procedíme, maso obereme od kosti, přídáme 1 lžíci rajského protlaku a spolu se zeleninou rozmixujeme na kaši, kterou ještě posypeme strouhaným parmezánem. Do vývaru zavaříme vlasové nudle. Kaši a vývar podáváme zvlášť.
-
2
Každý strávník si sám lžící nabírá kaši a zalévá vývarem s nudlemi.