Vývar s mladou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 130 g Karotka
  • 200 g Kohoutí maso
  • 30 g Kerblík
  • 100 g Brukev řepka
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 389 mg
  • Draslík 375.9 mg
  • Vláknina 2677.4 mg
  • Vitamín A 2677.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží vývar přivedeme k varu.

  • 2

    Karotku a brukev nakrájíme na kostičky, kohoutí maso na malé kousky. Jakmile se vývar začne vařit, vše do něj nasypeme a povaříme 25 až 30 minut. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    V malém kastrůlku uvaříme žloutky natvrdo a vidličkou je rozdrolíme. Do talíře vložíme vždy jeden žloutek a zalijeme horkým vývarem s masem a zeleninou. Ozdobíme posekaným kerblíkem.

Komentáře k receptu