Jehněčí kebab pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 825 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 60 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 197.5 mg
- Draslík 541.4 mg
- Vláknina 14892.5 mg
- Vitamín A 14892.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2143.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pro přípravu jehněčího kebabu potřebujeme marinádu, kterou si připravíme smícháním oleje s jemně nasekanou cibulí, citronovou šťávou, lisovaným česnekem, mletým kmínem, paprikou, rozdrceným bobkovým listem, nasekaným koriandrem a mletou kurkumou. Vše s olejem řádně a jemně promícháme.
-
2
Maso si nakrájíme na malé kousky, vložíme do uzavíratelné nádoby a zalijeme marinádou. Promícháme a necháme v lednici uležet na 2-24 hodin, čím déle necháme uležet, tím výraznější chuť marinády maso získá. Kousky masa, celé papriky a kostky cibule střídavě napichujeme na jehly. Navlečené jehly klademe na předem rozehřátý gril a nezakryté grilujeme 7-8 minut, postupně jehly otáčíme dokola, abychom maso opekli ze všech stran.
-
3
Podáváme s rýží. K ozdobení můžeme zvolit plátek citronu, snítku natě a měsíček rajčete.