Hovězí maso po makedonsku
Suroviny
- 250 g Celer bulvový
- 200 g Cibule
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Mrkev kořen
- 20 g Sůl
- 0.5 g Pepř černý mletý
- 750 g Hovězí maso zadní
- 20 g Paprika mletá sladká
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 80 g Protlak rajčatový
- 80 ml Víno červené
- 800 ml Voda pitná
- 120 ml Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 50.2 mg
- Draslík 183.7 mg
- Vláknina 5569.5 mg
- Vitamín A 5569.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.
-
2
Osolené a opepřené maso spolu s cibulí opečeme na horkém oleji. Přidáme papriku, necháme zpěnit, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Vše povaříme.
-
4
Nakonec do šťávy vložíme měkké maso a zvlášť uvařenou, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a fazolové lusky. Přilijeme červené víno, přisolíme a dobře provaříme.