Džuveč s hroznovým vínem
Suroviny
- 200 g Jehněčí maso
- 200 g Telecí plec
- 200 g Vepřové maso libové
- 200 g Rajčata
- 200 g Lilek
- 200 g Paprika zelená
- 100 g Hroznové víno
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 dl Olej slunečnicový
- 3 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 36 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 303.9 mg
- Draslík 744.9 mg
- Vláknina 9437.5 mg
- Vitamín A 9437.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1742.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté vepřové, telecí a jehněčí maso nakrájíme na kostky. Do mísy si dáme omytou a nakrájenou zeleninu: papriky pokrájené na proužky, kostky rajčat, celé hroznové víno, nadrobno nakrájenou zelenou petržel a kolečka lilku,(který jsme předtím oloupali, posolili, nechali odstát a před krájením opláchli vodou). Zeleninu dobře promícháme. V zapékací míse zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, mletou papriku, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. K opečenému masu přidáme navrch všechnu zeleninu, zalijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dáme do trouby zapéct. Pečeme 30 minut při 200°C a když je vše měkké, zalijeme džuveč rozšlehanými osolenými vejci a dopečeme dozlatova.
-
3