Džuveč s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jehněčí maso
  • 200 g Telecí plec
  • 200 g Vepřové maso libové
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Lilek
  • 200 g Paprika zelená
  • 100 g Hroznové víno
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Olej slunečnicový
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 303.9 mg
  • Draslík 744.9 mg
  • Vláknina 9437.5 mg
  • Vitamín A 9437.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1742.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové, telecí a jehněčí maso nakrájíme na kostky. Do mísy si dáme omytou a nakrájenou zeleninu: papriky pokrájené na proužky, kostky rajčat, celé hroznové víno, nadrobno nakrájenou zelenou petržel a kolečka lilku,(který jsme předtím oloupali, posolili, nechali odstát a před krájením opláchli vodou). Zeleninu dobře promícháme. V zapékací míse zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, mletou papriku, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. K opečenému masu přidáme navrch všechnu zeleninu, zalijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dáme do trouby zapéct. Pečeme 30 minut při 200°C a když je vše měkké, zalijeme džuveč rozšlehanými osolenými vejci a dopečeme dozlatova.

  • 3

Komentáře k receptu