Marinované vepřové řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 29 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 113 mg
- Draslík 547.3 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Maso osolíme a potřeme hořčicí smíchanou s oloupanou, nastrouhanou cibulí. Řízky urovnáme do misky, zalijeme podmáslím a necháme do druhého dne odležet v chladničce.
-
2
Maso vyjmeme, osušíme a po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme zbylou marinádou a dusíme. Když se odpaří většina šťávy, přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem.
-
3
Podáváme s rýží.