Rýže San Francisko
Suroviny
- 250 g Rýže loupaná
- 800 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kapary
- 1.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 5 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 6.7 mg
- Draslík 98.7 mg
- Vláknina 6158.8 mg
- Vitamín A 6158.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme vodu a uvedeme do varu. Rýži propereme, vhodíme do vody a vaříme asi 15 minut za častého míchání, až je rýže skoro měkká. Poté scedíme přes síto, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Na pánvi na mírném ohni rozehřejeme máslo, přidáme rýži, osolíme, opepříme a za občasného promíchávání vidličkou prohřejeme. Přidáme citronovou šťávu a kůru, pokrájenou petrželku a kapary. Zlehka promícháme a směs upravíme na velký talíř. Ozdobíme kolečky citronu. Podáváme jako přílohu k rybám nebo drůbeži.