Bosenský hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Jehněčí maso
  • 30 g Vepřové maso libové
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Paprika zelená
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Lilek
  • 100 g Cuketa
  • 150 g Slanina vepřová
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Kapusta růžičková
  • 100 g Květák
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 l Víno bílé
  • 0.5 dl Olej slunečnicový
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 107.5 mg
  • Draslík 511 mg
  • Vláknina 8950 mg
  • Vitamín A 8950 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 724.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí, jehněčí a vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso si dáme do misky, osolíme ho a opepříme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a na pánvi osmažíme. Ke slanině přidáme pokrájené maso a orestujeme dozlatova. Omytou všechnu zeleninu (podle vlastního výběru) pokrájíme na kousky. Do zapékací mísy budeme střídavě vrstvit zeleninu a maso - a to tak, že začínáme a končíme vrstvou zeleniny. Poslední vrstvu polijeme olejem, do kterého jsme zamíchali špetku pepře a soli, bílým vínem a dolijeme vodou jen po kraj zeleniny - aby vše bylo ponořené.

  • 2

    Mísu zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 185°C.

  • 4

Komentáře k receptu