Bosenský hrnec
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
- 300 g Jehněčí maso
- 30 g Vepřové maso libové
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Paprika zelená
- 100 g Rajčata
- 100 g Lilek
- 100 g Cuketa
- 150 g Slanina vepřová
- 100 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Kapusta růžičková
- 100 g Květák
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 0.5 l Víno bílé
- 0.5 dl Olej slunečnicový
- 1 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 107.5 mg
- Draslík 511 mg
- Vláknina 8950 mg
- Vitamín A 8950 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 724.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí, jehněčí a vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso si dáme do misky, osolíme ho a opepříme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a na pánvi osmažíme. Ke slanině přidáme pokrájené maso a orestujeme dozlatova. Omytou všechnu zeleninu (podle vlastního výběru) pokrájíme na kousky. Do zapékací mísy budeme střídavě vrstvit zeleninu a maso - a to tak, že začínáme a končíme vrstvou zeleniny. Poslední vrstvu polijeme olejem, do kterého jsme zamíchali špetku pepře a soli, bílým vínem a dolijeme vodou jen po kraj zeleniny - aby vše bylo ponořené.
-
2
Mísu zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 185°C.
-
4