Salát s humrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1182 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 83 g
- Sodík 1644 mg
- Bílkoviny 100 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 597.7 mg
- Draslík 1657.8 mg
- Vláknina 11281.5 mg
- Vitamín A 11281.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.8 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně omyjeme citron a nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Žloutek s hořčící a lžičkou citronové šťávy ušleháme v misce. Po kapkách za stálého šlehání přidáváme olivový olej, dokud nevznikne hustá majonéza.
-
2
Do majonézy vmícháme polovinu citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy a podle chuti osolíme, opepříme a případně ještě přidáme citronovou šťávu. Přidáme nadrobno nakrájený kopr, přikryjeme potravinářskou folií a koprovou majonézu vložíme do lednice.
-
3
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní ocasní části humrů a vaříme 6 minut, dokud krunýř nezčervená. Maso humra nesmí být průhledné. Poté z vody vyjmeme a necháme vychladnout. Studené maso vyloupeme a nakrájíme na kousky.
-
4
Talíře nazdobíme listy čekanky radicchio, navrch upravíme maso z humrů a na okraj dáme lžíci koprové majonézy. Ozdobíme měsíčky citronu a snítkami kopru.