Žampionový guláš s párky
Suroviny
- 100 g Cibule
- 400 g Žampiony čerstvé
- 150 g Brambory
- 100 g Sádlo škvařené
- 200 g Párky Debrecínské
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Majoránka
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1531 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 851.3 mg
- Vláknina 5087.4 mg
- Vitamín A 5087.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme částí vývaru. Přidáme očištěné žampiony a podusíme asi 5 minut.
-
2
Potom směs osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, majoránku, kmín, na kolečka nakrájené párky a oloupané, nastrouhané brambory. Promícháme, zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.