Žampionový guláš s párky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Brambory
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 200 g Párky Debrecínské
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1531 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 851.3 mg
  • Vláknina 5087.4 mg
  • Vitamín A 5087.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme částí vývaru. Přidáme očištěné žampiony a podusíme asi 5 minut.

  • 2

    Potom směs osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, majoránku, kmín, na kolečka nakrájené párky a oloupané, nastrouhané brambory. Promícháme, zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu