Steak s pepřem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 40 ml Olej olivový
  • 440 ml Víno červené
  • 125 ml Voda pitná
  • 4 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 84.5 mg
  • Draslík 872.3 mg
  • Vláknina 1541.5 mg
  • Vitamín A 1541.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pepř a koření na steaky v hmoždíři nebo válečkem roztlučeme. Z masa připravíme steaky.

  • 2

    Silné plátky steaku potřeme polovinou oleje a steaky na bocích obalíme v rozdrceném koření.

  • 3

    Ve velké pánvi s masivním dnem rozehřejeme zbytek oleje na středním až prudkém plameni. Na rozehřátý olej vložíme steaky a po dobu 5-6 minut restujeme z obou stran, steaky obracíme pouze jednou.

  • 4

    Propečené steaky přesuneme na servírovací talíře a udržujeme je teplé.

  • 5

    Pod pánvi snížíme teplotu, na pánev opatrně, abychom se nepostříkali rozehřátým olejem, nalijeme víno a přidáme 125 ml vody. Víno a vodu přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 4 minuty, dokud se neodpaří polovina původního objemu tekutiny. Poté osolíme dle naši chuti.

  • 6

    Touto připravenou omáčkou pokapeme teplé steaky a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu