Hovězí svíčková na bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 65771 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 60.5 mg
- Draslík 669.4 mg
- Vláknina 4547.7 mg
- Vitamín A 4547.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme veškerého tuku a pevně svážeme do požadovaného tvaru. V těžké pánvi vhodné do trouby nebo v železném kastrolu rozpustíme máslo, vložíme do něj svázané maso a na silném plameni osmahneme ze všech stran. Maso obracíme kleštěmi, abychom se nepopálili. Po osmahnutí přelijeme maso polovinou vína, osolíme, opepříme a vložíme do předehřáté trouby na 200°C.
-
2
Maso pečeme dalších 25 minut a často podléváme. Po upečení necháme maso 10 minut odpočinout. Zbytek vína zamícháme na pánvi, přivedeme k varu a maso vínem přelijeme.
-
3
Ančovičky nebo kapary smícháme s bylinkami a směs přitlačíme na maso.
-
4
Na menší kousky natrháme salát a na talíř naaranžujeme společně s rajčaty. Maso nakrájené na plátky pokládáme na již pěkně připravený a naaranžovaný talíř.