Hovězí svíčková na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 7.04 g Máslo bylinkové
  • 125 ml Bylinky čerstvé - svazek
  • 125 ml Víno madeira
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Rukola
  • 1 ks Řeřicha
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Salát listový Dubáček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 65771 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 60.5 mg
  • Draslík 669.4 mg
  • Vláknina 4547.7 mg
  • Vitamín A 4547.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme veškerého tuku a pevně svážeme do požadovaného tvaru. V těžké pánvi vhodné do trouby nebo v železném kastrolu rozpustíme máslo, vložíme do něj svázané maso a na silném plameni osmahneme ze všech stran. Maso obracíme kleštěmi, abychom se nepopálili. Po osmahnutí přelijeme maso polovinou vína, osolíme, opepříme a vložíme do předehřáté trouby na 200°C.

  • 2

    Maso pečeme dalších 25 minut a často podléváme. Po upečení necháme maso 10 minut odpočinout. Zbytek vína zamícháme na pánvi, přivedeme k varu a maso vínem přelijeme.

  • 3

    Ančovičky nebo kapary smícháme s bylinkami a směs přitlačíme na maso.

  • 4

    Na menší kousky natrháme salát a na talíř naaranžujeme společně s rajčaty. Maso nakrájené na plátky pokládáme na již pěkně připravený a naaranžovaný talíř.

Komentáře k receptu