Rychlý olivový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 37 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 201.4 mg
- Draslík 188.2 mg
- Vláknina 6864.6 mg
- Vitamín A 6864.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koláčovou formu o průměru 20 cm a výšce 5 cm slabě vymažeme máslem. Na dno položíme pečící papír.
-
2
Vypeckované olivy dáme do misky a obalíme ve 2 lžících odvážené mouky. Zbývající mouku prosejeme s práškem do pečiva.
-
3
Vejce v misce mírně rozšleháme, přidáme cukr, sůl, pepř, postupně všleháme mléko a olivový olej. Do vaječné směsi zapracujeme připravenou mouku, přidáme obalené olivy a zamícháme. Těsto přendáme do koláčové formy a povrch uhladíme.
-
4
Koláč pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Po této době zmírníme teplotu na 160 °C a pečeme dalších 15 minut. Po upečení jej necháme chladnout 20 minut ve formě. Poté koláč vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Skladujeme v dobře uzavřené nádobě.