Krůta plněná kaštany

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Klobása - Čabajka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Játra krůtí
  • 1 ks Krůta mražená
  • 3 ks Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 kg Kaštany jedlé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 686.8 mg
  • Vláknina 295 mg
  • Vitamín A 295 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve upečeme jedlé kaštany, které pak oloupeme, rozmačkáme a dáme do mísy k připravované nádivce.

  • 2

    Na nádivku potřebujeme pokrájená krůtí játra, nadrobno pokrájený česnek, nadrobno pokrájenou pažitku a klobásu. Vše orestujeme na másle a přidáme do mísy ke kaštanům. Nádivku osolíme, opepříme, přidáme lžíci koňaku a dobře promícháme.

  • 3

    Krůtu omyjeme, naplníme nádivkou a zašijeme. Pak povrch krůty osolíme, položíme do máslem vymaštěného pekáče a pečeme při 220 °C 3 hodiny. Na začátku pečení přilijeme 3 dl vody.

  • 4

    Krůtu pečeme za častého potírání výpekem.

Komentáře k receptu