Krůta plněná kaštany
Suroviny
- 250 g Klobása - Čabajka
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Játra krůtí
- 1 ks Krůta mražená
- 3 ks Česnek
- 3 dl Voda pitná
- 1 kg Kaštany jedlé
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Martell cognac
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 31 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 97.8 mg
- Draslík 686.8 mg
- Vláknina 295 mg
- Vitamín A 295 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve upečeme jedlé kaštany, které pak oloupeme, rozmačkáme a dáme do mísy k připravované nádivce.
-
2
Na nádivku potřebujeme pokrájená krůtí játra, nadrobno pokrájený česnek, nadrobno pokrájenou pažitku a klobásu. Vše orestujeme na másle a přidáme do mísy ke kaštanům. Nádivku osolíme, opepříme, přidáme lžíci koňaku a dobře promícháme.
-
3
Krůtu omyjeme, naplníme nádivkou a zašijeme. Pak povrch krůty osolíme, položíme do máslem vymaštěného pekáče a pečeme při 220 °C 3 hodiny. Na začátku pečení přilijeme 3 dl vody.
-
4
Krůtu pečeme za častého potírání výpekem.