Krém z mascarpone a lékořice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 44 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 151.4 mg
- Draslík 0.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krém připravujeme jeden den před podáváním.
-
2
Lékořici namočíme s trochou vody, přidáme cukr a při nízké teplotě zahříváme. Plátky želatiny mezitím namočíme do studené vody a vymačkáme. Potom kastrůlek sejmeme ze sporáku a přidáme želatinu. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí a poté směs necháme vychladnout.
-
3
Do vychladlé směsi vmícháme mascarpone, krém rozdělíme do misek a dáme na 24hodin do lednice.