Vývar s drůbežími knedlíčky
Suroviny
- 60 g Drůbeží maso
- 60 g Lanýž
- 160 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 25 ml Bešamel
- 25 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 2 l Vývar drůbeží
- 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 10 g
- Sodík 887 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 131.9 mg
- Draslík 81.8 mg
- Vláknina 1498.1 mg
- Vitamín A 1498.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme kuřecí mleté maso, přidáme bešamel, smetanu, špetku strouhaného muškátového oříšku, vejce se žloutky a osolíme. Všechno dobře spolu promícháme.
-
2
Na pánvi na másle osmažíme proužky lanýže.
-
3
Vývar přivedeme k varu, lžičkou z těsta vykrajujeme malé knedlíčky a povaříme je ve vývaru asi 2 minuty. Vývar stáhneme z plotny.
-
4
Do talíře dáme několik proužků osmahnutého lanýže, lžíci hrášku a zalijeme vývarem s několika knedlíčky.