Jehněčí rizoto s uzeným bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 25 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 88.4 mg
- Draslík 504.4 mg
- Vláknina 4211.8 mg
- Vitamín A 4211.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
-
2
Maso pokrájíme na menší kousky, přidáme je k cibuli a opečeme dozlatova. Přidáme sůl, pepř, přilijeme vodu, aby maso bylo ponořené, a dusíme pod pokličkou.
-
3
Na pánvičce rozpustíme na kostičky nakrájený uzený bůček, přidáme k němu pokrájený česnek, zamícháme a přidáme do vařící vody s masem.
-
4
Vaříme přibližně 45 minut až do změknutí masa. Když je maso měkké, dáme k němu dobře propláchnutou rýži. Dolijeme vodou 2x tolik, kolik bylo rýže (1 hrneček rýže = 2 hrnečky vody).
-
5
Přisolíme podle chuti a dusíme pod pokličkou do změknutí rýže - až se všechna šťáva vsákne do rýže.