Jehněčí guláš s rajčatovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Citrony
  • 5 dl Rajčatová šťáva
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 212 mg
  • Draslík 357.7 mg
  • Vláknina 3834.3 mg
  • Vitamín A 3834.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2387.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme, posypeme rozemletým kmínem, pokapeme 1/2 šťávy z jednoho citronu, dobře promícháme a necháme 30 minut odležet.

  • 2

    V hrnci si rozpustíme máslo a maso z marinády opečeme dozlatova.

  • 3

    Pak přidáme rajčatovou šťávu, nakrájenou petrželku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.

  • 4

    Občas promícháme, přidáme zbytek citronové šťávy a pokud by bylo zapotřebí, přilijeme trošku teplé vody.

Komentáře k receptu