Jehněčí guláš s rajčatovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 39 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 212 mg
- Draslík 357.7 mg
- Vláknina 3834.3 mg
- Vitamín A 3834.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2387.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme, posypeme rozemletým kmínem, pokapeme 1/2 šťávy z jednoho citronu, dobře promícháme a necháme 30 minut odležet.
-
2
V hrnci si rozpustíme máslo a maso z marinády opečeme dozlatova.
-
3
Pak přidáme rajčatovou šťávu, nakrájenou petrželku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
-
4
Občas promícháme, přidáme zbytek citronové šťávy a pokud by bylo zapotřebí, přilijeme trošku teplé vody.