Vývar s kuřecími křidélky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Strouhanka
  • 200 g Rýže dušená
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 120 g Kuřecí maso vařené
  • 25 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Kuřecí křídla
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 97.7 mg
  • Draslík 184.5 mg
  • Vláknina 976.6 mg
  • Vitamín A 976.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí křidélka vykostíme, naplníme kuřecí kaší a zašijeme.

  • 2

    Kuřecí kaši připravíme tak, že vařené kuřecí maso rozemeleme, přidáme sůl, pepř, mléko, strouhanku a vejce. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Kuřecí vývar přivedeme k varu, vložíme do něj plněná křidélka a vaříme aspoň 30 minut.

  • 4

    Do talíře vkládáme jedno křidélko, dvě lžíce vařené rýže a jednu lžíci nakládaného hrášku. Zalijeme horkým vývarem a podáváme.

Komentáře k receptu