Grilované čevabčiči

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 300 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 8 ks Lepinja
  • 0.5 dl Minerální voda perlivá
  • 0.07 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 46.5 mg
  • Draslík 372.9 mg
  • Vláknina 2722.5 mg
  • Vitamín A 2722.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomleté hovězí a skopové maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme k němu minerální vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.

  • 2

    Potom z masa vytvarujeme malé válečky dlouhé 6 cm a široké 2 cm.

  • 3

    Čevabčiči grilujeme na olejem vymazaném roštu.

  • 4

    V polovině grilování pokládáme na maso přepůlené domácí chlebové placky lepinje, aby nasákly šťávu z masa a rozpekly se.

  • 5

    Čevabčiči vkládáme mezi dvě poloviny lepinje s drobně nasekanou cibulkou.

  • 9

Komentáře k receptu