Telecí s cibulí a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 800 g Telecí plec
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 20 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 217 mg
  • Draslík 998.2 mg
  • Vláknina 6722.3 mg
  • Vitamín A 6722.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso pokrájíme na větší kusy, osolíme, vložíme do pekáče a přidáme k němu cibuli pokrájenou na čtvrtky, celé stroužky česneku, červenou pálivou a sladkou papriku, pepř, bobkový list, 2 dl bílého vína a 150 g másla.

  • 2

    Zalijeme vodou, aby maso bylo ponořené.

  • 3

    Pekáč s masem zakryjeme pokličkou a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme 3 hodiny při teplotě 180°C.

  • 5

Komentáře k receptu