Krevetová laksa s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hrachové lusky
  • 350 g Kuřecí prsa
  • 125 g Nudle rýžové
  • 25 g Arašídy
  • 50 g Krevety tygří - loupané
  • 500 ml Mléko kokosové
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 125 ml Olej stolní
  • 10 ml Krevetová pasta
  • 1 kávová lžička Dýňová semínka
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Koriandr čerstvý
  • 6 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 hrst Fazolové klíčky
  • 4 stroužek Česnek
  • 6 plátek Sýr sójový - Tofu
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kurkuma
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 989 mg
  • Vláknina 7100 mg
  • Vitamín A 7100 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme pastu: Nakrájíme si cibule nadrobno, stonek citronové trávy nahrubo, zázvor a kurkumu nastrouháme najemno a chilli papričky a koriandr nasekáme nadrobno.

  • 2

    Cibuli, citronovou trávu, zázvor, kurkumu, koriandr a chilli papričky smícháme dohromady a přidáme česnek, oloupanou limetku, arašídy, nasucho opražená dýňová semínka a vše vložíme do mixéru.

  • 3

    Na pánvi opražíme krevetovou pastu nasucho při střední teplotě asi 2 minuty.

  • 4

    Přidáme do mixéru a postupně přiléváme 110 ml stolního oleje, dokud směs neumixujeme dohladka.

  • 5

    Krevety očistíme a zbavíme skořápek, kuřecí prsa nakrájíme na tenké proužky. Hrachové a fazolové lusky zbavíme tuhých vláken. Zahřejeme si nádobu na pečení s litinovým dnem a 2 - 3 minuty na ní smažíme 4 lžíce pasty z mixéru. Během míchání přidáváme vývar a kokosové mléko. Ve varu pozvolna vaříme 10 minut.

  • 6

    Přidáme tofu, krevety, kuře a nudle. Po 5 minutách přidáme na další 2 -3 minuty hrachové a fazolové lusky.

  • 7

    Podáváme v miskách, ozdobíme fazolovými klíčky a na zbytku oleje osmaženou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu