Krevetová laksa s kuřecím masem
Suroviny
- 200 g Hrachové lusky
- 350 g Kuřecí prsa
- 125 g Nudle rýžové
- 25 g Arašídy
- 50 g Krevety tygří - loupané
- 500 ml Mléko kokosové
- 500 ml Vývar slepičí
- 125 ml Olej stolní
- 10 ml Krevetová pasta
- 1 kávová lžička Dýňová semínka
- 2 ks Cibule
- 1 ks Cibulka jarní
- 2 ks Koriandr čerstvý
- 6 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 1 ks Citronová tráva
- 1 hrst Fazolové klíčky
- 4 stroužek Česnek
- 6 plátek Sýr sójový - Tofu
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kurkuma
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 44 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 57.8 mg
- Draslík 989 mg
- Vláknina 7100 mg
- Vitamín A 7100 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme pastu: Nakrájíme si cibule nadrobno, stonek citronové trávy nahrubo, zázvor a kurkumu nastrouháme najemno a chilli papričky a koriandr nasekáme nadrobno.
-
2
Cibuli, citronovou trávu, zázvor, kurkumu, koriandr a chilli papričky smícháme dohromady a přidáme česnek, oloupanou limetku, arašídy, nasucho opražená dýňová semínka a vše vložíme do mixéru.
-
3
Na pánvi opražíme krevetovou pastu nasucho při střední teplotě asi 2 minuty.
-
4
Přidáme do mixéru a postupně přiléváme 110 ml stolního oleje, dokud směs neumixujeme dohladka.
-
5
Krevety očistíme a zbavíme skořápek, kuřecí prsa nakrájíme na tenké proužky. Hrachové a fazolové lusky zbavíme tuhých vláken. Zahřejeme si nádobu na pečení s litinovým dnem a 2 - 3 minuty na ní smažíme 4 lžíce pasty z mixéru. Během míchání přidáváme vývar a kokosové mléko. Ve varu pozvolna vaříme 10 minut.
-
6
Přidáme tofu, krevety, kuře a nudle. Po 5 minutách přidáme na další 2 -3 minuty hrachové a fazolové lusky.
-
7
Podáváme v miskách, ozdobíme fazolovými klíčky a na zbytku oleje osmaženou jarní cibulkou.