Thajská pikantní krevetová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Krevety tygří - loupané
  • 450 g Houby nakládané
  • 0.1 ml Olej stolní
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Kafirové listy
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Limetková kůra
  • 1.5 l Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1823 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 144.5 mg
  • Draslík 183.9 mg
  • Vláknina 5740.2 mg
  • Vitamín A 5740.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si oloupeme krevety a zbavíme je střívek. Skořápky si uchováme. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme na dlouhé tenké proužky.

  • 2

    Na pánev nalijeme olej a zahříváme, dokud se z ní nezačne kouřit. Poté vložíme krevety a chilli papričku. Smícháme a asi po 1 minutě smažení přidáme cayenský pepř a papriku. Smažíme další 1 minutu.

  • 3

    Ze směsi vyjmeme krevety a uložíme stranou. Do pánve přidáváme krevetové skořápky a zamícháme. Přibližně po 2 minutách se směs zbarví do oranžova. Poté přilijeme kuřecí vývar, přidáme citronovou a limetkovou kůru. Přikryjeme pokličkou a vaříme cca 15 minut.

  • 4

    Po scezení z polévky vyjmeme skořápky a vývar nalijeme do pánve. Smíchané s houbami a osmaženými krevetami přivedeme do mírného varu. Přidáme šťávu z 1 citronu a 1 limetky, sójovou omáčku a 1 chilli papričku.

  • 5

    Ozdobíme koriandrovou natí.

Komentáře k receptu