Vanilková polévka s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 15 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 160.2 mg
  • Draslík 74.3 mg
  • Vláknina 1220 mg
  • Vitamín A 1220 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2325.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 1 l plnotučného mléka vložíme lusk vanilky, oloupané nastrouhané mandle, cukr, 1 špetku soli a mléko dáme vařit. V 1/2 l mléka rozmícháme 1 lžičku maizeny, 2 vajíčka a vlijeme vše za stálého míchání do vroucího mléka. Spolu povaříme 2 minuty a odstavíme.

Komentáře k receptu