Opékaná rýže s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 130 g Hrášek
  • 350 ml Voda pitná
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 226.2 mg
  • Vláknina 6456 mg
  • Vitamín A 6456 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vaříme ve vodě 12 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme studenou vodou.

  • 2

    V teflonové pánvi zvolna mícháme rozšlehaná vejce do ztuhnutí.

  • 3

    Ve woku rozehřejeme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl stěny pánve. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené cibulky a předem uvařený hrášek. Za občasného míchání zahříváme 2 minuty. Potom vmícháme uvařenou rýži. Do woku přidáme vejce, sójovou omáčku a špetku soli. Vše dobře promícháme.

  • 4

    Pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme cibulkovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu