Opékaná rýže s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 5 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 226.2 mg
- Vláknina 6456 mg
- Vitamín A 6456 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži vaříme ve vodě 12 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme studenou vodou.
-
2
V teflonové pánvi zvolna mícháme rozšlehaná vejce do ztuhnutí.
-
3
Ve woku rozehřejeme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl stěny pánve. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené cibulky a předem uvařený hrášek. Za občasného míchání zahříváme 2 minuty. Potom vmícháme uvařenou rýži. Do woku přidáme vejce, sójovou omáčku a špetku soli. Vše dobře promícháme.
-
4
Pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme cibulkovou natí a podáváme.