Kuřecí kapsa se špenátem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 250 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bazalka
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1489 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 214.9 mg
  • Draslík 1122.1 mg
  • Vláknina 4016.4 mg
  • Vitamín A 4016.4 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka omyjeme a nařízneme do nich kapsu. Špenát omyjeme a osolíme, slaninu nakrájíme na hranolky a obojí naplníme do připravených kapes. Maso sepneme párátky, opečeme na pánvi na oleji, mírně podlijeme a krátce podusíme. Nivu nastrouháme a zvolna na mírném ohni rozpustíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, zalijeme smetanou a za stálého míchání chvíli povaříme.

  • 2

    Měkké maso nakrájíme na kousky jako roládu a upravíme na talíře. Přelijeme omáčkou a ozdobíme bazalkou a mletými oříšky.

Komentáře k receptu