Laciné koblihy
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 0.125 l Mléko polotučné
- 5 dkg Marmeláda višňová
- 0.58 dkg Máslo čerstvé
- 2 dkg Cukr krupice
- 25 dkg Mouka polohrubá
- 1 dkg Droždí
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 4 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 77.9 mg
- Draslík 112.5 mg
- Vláknina 3886 mg
- Vitamín A 3886 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse si mícháme rozpuštěné máslo, cukr a citronovou šťávu, dokud máslo nevychladne. Přidáme citronovou kůru, rum, sůl, žloutek a vykynutý kvásek. Přilijeme vlažné mléko a zahušťujeme moukou. Vypracujeme si těsto, které dáme do tepla vykynout.
-
2
Těsto si rozválíme na tloušťku prstu a těsně vedle sebe kulatou formičkou označujeme kolečka. Do poloviny z nich dáme zavařeninu, druhou polovinu vykrojíme a přiložíme na kolečka se zavařeninou. Prsty dobře utěsníme spoje a spodní polovinu vykrojíme. Koblihy dáme do rozpáleného tuku v hrnci (másla) a z obou stran smažíme dočervena. Vyndané koblihy pokládáme na ubrousky a až oschnou, posypeme je vanilkovým cukrem.