Kynuté knedlíky se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 5 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 81.4 mg
- Draslík 200.7 mg
- Vláknina 5960 mg
- Vitamín A 5960 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse si smícháme prosátou mouku, cukr a sůl. Přilijeme vykynutý kvásek z droždí a postupně přidáváme vlažné mléko s rozupištěným máslem a žloutkem. Zaděláme těsto, které necháme vykynout. Z něj pak krájíme kousky, které plníme celými švestkami. Knedlíky necháme ještě kynout pod ubrouskem a potom vaříme v osolené vodě 5-8 minut. V průběhu vaření knedlíky obrátíme. Když je vytáhneme, propícháme je vidličkou a servírujeme posypané cukrem, strouhaným tvarohem a přelité máslem.