Fritto misto di mare

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sardinka obecná
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 12 g Petržel - nať
  • 250 g Treska aljašská
  • 50 g Ančovička - filety
  • 100 g Chobotnice
  • 250 g Olihně
  • 120 g Hřebenatka
  • 480 ml Olej olivový
  • 315 ml Voda pitná
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1749 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 157 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 224.4 mg
  • Draslík 725.9 mg
  • Vláknina 5857 mg
  • Vitamín A 5857 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně, krevety i chobotnice dobře omyjeme, zbavíme vnitřností, zobáků, hlaviček. Olihně pokrájíme na kroužky, chobotničky dle velikosti rozkrojíme na polovinu či čtvrtinu. Rybí maso pokrájíme na větší sousta.

  • 2

    Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme česnek, ančovičky, petržel a chilli. Necháme chvíli smažit. Vzniklou omáčku podáváme k hotovému masu.

  • 3

    200 g hladké mouky mícháme s 80 ml olivového oleje a jedním bílkem z vejce. Postupně přidáme 315 ml vlažné vody a vyšleháme do hustého tekutého těsta. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a vmícháme do těsta.

  • 4

    Omyté, ubrouskem osušené mořské plody ponoříme do těsta a poté vložíme ho rozpáleného oleje. Osmažené kousky necháme okapat a ubrousku.

  • 5

    Podáváme s připravenou omáčkou a s dílky citrónu.

Komentáře k receptu