Fritto misto di mare
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sardinka obecná
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 12 g Petržel - nať
- 250 g Treska aljašská
- 50 g Ančovička - filety
- 100 g Chobotnice
- 250 g Olihně
- 120 g Hřebenatka
- 480 ml Olej olivový
- 315 ml Voda pitná
- 125 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1749 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 157 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 224.4 mg
- Draslík 725.9 mg
- Vláknina 5857 mg
- Vitamín A 5857 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihně, krevety i chobotnice dobře omyjeme, zbavíme vnitřností, zobáků, hlaviček. Olihně pokrájíme na kroužky, chobotničky dle velikosti rozkrojíme na polovinu či čtvrtinu. Rybí maso pokrájíme na větší sousta.
-
2
Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme česnek, ančovičky, petržel a chilli. Necháme chvíli smažit. Vzniklou omáčku podáváme k hotovému masu.
-
3
200 g hladké mouky mícháme s 80 ml olivového oleje a jedním bílkem z vejce. Postupně přidáme 315 ml vlažné vody a vyšleháme do hustého tekutého těsta. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a vmícháme do těsta.
-
4
Omyté, ubrouskem osušené mořské plody ponoříme do těsta a poté vložíme ho rozpáleného oleje. Osmažené kousky necháme okapat a ubrousku.
-
5
Podáváme s připravenou omáčkou a s dílky citrónu.