Osso bucco alla milenese

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12 g Citronová kůra
  • 500 g Telecí nožičky
  • 24 g Petržel kudrnka
  • 60 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 111.8 mg
  • Draslík 524.8 mg
  • Vláknina 4180.4 mg
  • Vitamín A 4180.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí nožičky pokrájíme na plátky cca 4 cm silné, omotáme kolem dokola provázkem. Poprášíme moukou smíchanou s trochou soli a pepře.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, olej a přidáme česnek. Poté vložíme maso a opékáme 15 minut. Vše zalijeme vínem, přidáme bobkový list, nové koření a skořice. Pánev zakryjeme a vaříme na mírném plameni 15 minut.

  • 3

    Poté přilijeme 125 ml vody a necháme opět vařit 55 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Hotové maso vyndáme na talíř, odebereme česnek a bobkový list.

  • 4

    Do omáčky po masu vmícháme citrónovou kůru, petrželku a 1 stroužek nasekaného česneku. Vše osolíme a opepříme a necháme 2 minuty povařit do zhoustnutí.

  • 5

    Do pánve k omáčce vrátíme maso, necháme prohřát a ihned servírujeme zdobené dílky citrónu.

Komentáře k receptu