Osso bucco alla milenese
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 12 g Citronová kůra
- 500 g Telecí nožičky
- 24 g Petržel kudrnka
- 60 ml Olej olivový
- 250 ml Víno bílé
- 125 ml Voda pitná
- 1 ks Citrony
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 32 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 111.8 mg
- Draslík 524.8 mg
- Vláknina 4180.4 mg
- Vitamín A 4180.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí nožičky pokrájíme na plátky cca 4 cm silné, omotáme kolem dokola provázkem. Poprášíme moukou smíchanou s trochou soli a pepře.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, olej a přidáme česnek. Poté vložíme maso a opékáme 15 minut. Vše zalijeme vínem, přidáme bobkový list, nové koření a skořice. Pánev zakryjeme a vaříme na mírném plameni 15 minut.
-
3
Poté přilijeme 125 ml vody a necháme opět vařit 55 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Hotové maso vyndáme na talíř, odebereme česnek a bobkový list.
-
4
Do omáčky po masu vmícháme citrónovou kůru, petrželku a 1 stroužek nasekaného česneku. Vše osolíme a opepříme a necháme 2 minuty povařit do zhoustnutí.
-
5
Do pánve k omáčce vrátíme maso, necháme prohřát a ihned servírujeme zdobené dílky citrónu.