Cannoli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 11 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 29.7 mg
- Draslík 204.2 mg
- Vláknina 4715 mg
- Vitamín A 4715 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze 150g hladké mouky, kakaa, kávy, 12g cukru, 20g másla, vína a Marsaly vypracujeme hladké tuhé těsto, které necháme 30 minut odležet v chladničce.
-
2
Těsto vyválíme na podsypaném vále, rozkrájíme na čtverce 8x8 cm a nakoso obtočíme na olejem potřené kovové trubičky na kremrole. Cípy spojíme rozšlehaným vejce a dobře stiskneme.
-
3
Olej necháme dobře rozpálit a připravené formičky s těstem v něm usmažíme. Osmažené těsto necháme okapat a papírových ubrouscích. Po vychladnutí sejmeme s forem a necháme dochladnout na mřížkách na pečivo.
-
4
Z ricotty, cukru, vanilkového extraktu, citronové kůry, kandovaného ovoce a nastrouhané čokolády si připravíme náplň, kterou plníme pomocí cukrářského pytlíku osmažené těsto.
-
5
Servírujeme posypané moučkovým cukrem. Cannoli jsou určené k rychle spotřebě.