Lilek parmigiana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 58 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 33.2 mg
- Draslík 469.2 mg
- Vláknina 15062.6 mg
- Vitamín A 15062.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek pokrájíme na tenčí kolečka, prosolíme a necháme v cedníku hodinu okapávat. Poté opláchneme vodou a osušíme utěrkou. Jednotlivé kousky obalíme lehce v mouce.
-
2
Troubu necháme rozehřát na 180 °C, připravíme si zapékací mísu cca 30 x 20 cm velikou. Vymažeme ji tukem.
-
3
Polovinu oleje necháme rozpálit a osmažíme na něm lilek, olej doléváme dle potřeby.
-
4
Osmažený lilek naskládáme do zapékací mísy, opepříme, přidáme 4 lžíce passaty a zasypeme pokrájenou bazalkou. Zeleninu posypeme částí strouhané mozzarelly a parmezánu. Celý postup opakujeme do spotřebování všech surovin.
-
5
Pečeme 30 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 30 minut vystydnout.