Slepice dušená s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 520 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 195.2 mg
- Draslík 1070.3 mg
- Vláknina 7301.5 mg
- Vitamín A 7301.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou slepici naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zpěníme na ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Na základ vložíme porce slepice, osolíme a zalijeme vodou. Dusíme téměř doměkka.
-
2
Potom k masu přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, vsypeme majoránku a dusíme doměkka.