Polévka s knedlíčky z mletého masa
Suroviny
- 100 g Rýže loupaná
- 300 g Hovězí maso mleté
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.25 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 349 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 46.5 mg
- Draslík 655.5 mg
- Vláknina 15757.5 mg
- Vitamín A 15757.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit celou, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli. (1 l voda + 1 lžička sůl.)
-
2
Pomleté maso dáme do misky, osolíme (1 lžička sůl), přidáme drobně nasekanou petrželku s koprem a dobře propláchnutou rýži.
-
3
Důkladně vše promícháme, vytvoříme knedlíčky, které obalíme v hladké mouce. Knedlíčky vkládáme do vývaru a vaříme do té doby, až bude rýže v knedlíčcích měkká.
-
4
Hotovou polévku dochutíme pár kapkami šťávy z citronu.