Marinované roštěnky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kečup
- 100 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2031 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 211 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 528.6 mg
- Vláknina 1098.9 mg
- Vitamín A 1098.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 17.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích několikrát nařízneme. Roštěnky vložíme do připravené marinády tak, aby se celé marinádou obalily. Necháme několik hodin v chladničce, nejlépe do druhého dne.
-
2
Roštěnky vyjmeme, osušíme utěrkou a na pánvi na oleji smažíme po každé straně asi 5 minut. Před podáváním maso osolíme.
-
3
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.
-
4
Příprava marinády: Promícháme olej s vinným octem, kečupem, worcesterem, hořčicí, nastrouhanou cibulí, utřeným česnekem, pepřem, majoránkou a nasekanou petrželkou.