Slepičí polévka s domácími nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 104 g
- Sodík 466 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 185 mg
- Draslík 986.1 mg
- Vláknina 18028 mg
- Vitamín A 18028 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchanou a omytou slepici dáme vařit asi do 4 l vody. Vaříme asi 1 hodinu, pak do ní přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, osolíme, opepříme a vaříme ještě minimálně hodinu do doby, kdy maso bude měkké.
-
2
Slepici opatrně vyjmeme z vývaru, maso obereme, pokrájíme na kousky, a vrátíme do scezeného čistého vývaru. Přidáme domácí nudle a krátce zavaříme.
-
3
Před dokončením přidáme do polévky nadrobno nakrájenou zelenou kadeřavou petrželku.