Slepičí polévka s domácími nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Nudle domácí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Slepice
  • 1 ks Petržel kořen
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 986.1 mg
  • Vláknina 18028 mg
  • Vitamín A 18028 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchanou a omytou slepici dáme vařit asi do 4 l vody. Vaříme asi 1 hodinu, pak do ní přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, osolíme, opepříme a vaříme ještě minimálně hodinu do doby, kdy maso bude měkké.

  • 2

    Slepici opatrně vyjmeme z vývaru, maso obereme, pokrájíme na kousky, a vrátíme do scezeného čistého vývaru. Přidáme domácí nudle a krátce zavaříme.

  • 3

    Před dokončením přidáme do polévky nadrobno nakrájenou zelenou kadeřavou petrželku.

Komentáře k receptu