Řecká pita s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 450 g Skopová plec
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1228 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 165 mg
  • Vláknina 1956.6 mg
  • Vitamín A 1956.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme náplň do pity. Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na másle dozlatova. K cibuli přidáme mleté skopové nebo vepřové maso, promícháme s cibulkou, přilijeme 1 dl vína a oloupané pokrájené rajče, osolíme a opepříme. Dusíme 30 minut pod pokličkou.

  • 2

    Když je maso měkké, odstavíme ho z plotny a k němu přimícháme nastrouhaný parmezán, rozšlehané 1 vajíčko, drobně nakrájená 2 vajíčka uvařená natvrdo a jemně nasekanou petrželku. Nakonec přidáme 3 lžíce strouhanky a vše dobře promícháme.

  • 3

    Máme připravené tenké plátky těsta na pitu o velikosti 15x30 cm.

  • 4

    Každý plát potřeme rozpuštěným máslem a na každý naneseme 1 lžíci masové směsi a rozetřeme tak, aby okraj delší strany zůstal asi 2 cm prázdný.

  • 5

    Kratší strany plátu přehneme dovnitř (tím zabráníme vytékání směsi při pečení)a po delší straně pitu zavineme jako palačinku.

  • 6

    Pekáč vytřeme máslem, naskládáme do něj těsně vedle sebe masové závitky, pokapeme zbylým rozpuštěným máslem a vložíme do dobře vyhřáté trouby.

  • 7

    Pečeme přibližně 25 minut při 175 °C.

Komentáře k receptu