Benátská vepřová játra
Suroviny
- 500 g Játra vepřová
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 382.3 mg
- Draslík 427.4 mg
- Vláknina 1912.8 mg
- Vitamín A 1912.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na nudličky a obalíme v hladké mouce.
-
2
V pánvi na rozehřátém másle dozlatova opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vyjmeme. Do výpeku přidáme olej, vložíme játra a opečeme je. Za stálého míchání přidáme citronovou šťávu, vložíme zpět cibuli, osolíme, opepříme a nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
-
3
Vhodnou přílohou je šafránová rýže.