Předkrm z lilků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lilek
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Ocet vinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 533.3 mg
  • Vláknina 13782.5 mg
  • Vitamín A 13782.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky přepůlíme, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Poté je osušíme, naskládáme na plech a nasucho upečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka. Upečené lilky oloupeme, vložíme do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme rozetřený česnek, olej a sůl, dobře promícháme a dochutíme octem. Uvaříme si vejce na tvrdo, jemně je nakrájíme a přidáme k lilkům. Lehce promícháme.

  • 2

    Tento předkrm můžeme podávat s pečivem.

  • 3

Komentáře k receptu