Předkrm z lilků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 20 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 533.3 mg
- Vláknina 13782.5 mg
- Vitamín A 13782.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky přepůlíme, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Poté je osušíme, naskládáme na plech a nasucho upečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka. Upečené lilky oloupeme, vložíme do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme rozetřený česnek, olej a sůl, dobře promícháme a dochutíme octem. Uvaříme si vejce na tvrdo, jemně je nakrájíme a přidáme k lilkům. Lehce promícháme.
-
2
Tento předkrm můžeme podávat s pečivem.
-
3