Omáčka Soubise rajčatová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Protlak rajčatový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 454 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 209.7 mg
  • Vláknina 4772.4 mg
  • Vitamín A 4772.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Do jiného hrnce nalijeme vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli a máslo. Okořeníme pepřem, solí a cukrem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut, dokud rýže nebude měkká.

  • 3

    Hrnec odstavíme a vše důkladně rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme dvě lžíce másla a čerstvou smetanu. Do hotové omáčky vmícháme povařený hustý rajčatový protlak. Dochutíme podle chuti.

Komentáře k receptu