Omáčka Soubise rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 23 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 209.7 mg
- Vláknina 4772.4 mg
- Vitamín A 4772.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Do jiného hrnce nalijeme vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli a máslo. Okořeníme pepřem, solí a cukrem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut, dokud rýže nebude měkká.
-
3
Hrnec odstavíme a vše důkladně rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme dvě lžíce másla a čerstvou smetanu. Do hotové omáčky vmícháme povařený hustý rajčatový protlak. Dochutíme podle chuti.