Knedlíky z kysaného zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 14 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 225.4 mg
- Vláknina 7014.8 mg
- Vitamín A 7014.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme kysané zelí, polohrubou mouku, celé vejce, sůl a pepř.
-
2
Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a vše dobře promícháme.
-
3
Na pomoučený vál těsto vyklopíme a dobře uhněteme jeden knedlík, který zabalíme do bílého plátna nebo utěrky, převážeme tenkým provázkem a ponoříme ho do vařící vody. Knedlík vaříme pod pokličkou z jedné strany 10 minut, otočíme a vaříme dalších 10 minut.
-
4
Uvařený knedlík opatrně vytáhneme z vody, rozbalíme a nakrájíme na plátky.