Burgundské kuře
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 50 g Anglická slanina
- 150 g Máslo čerstvé
- 500 g Rajčata
- 250 ml Víno červené
- 500 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule červená
- 2 ks Tymián čerstvý
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř bílý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1285 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 86 g
- Sodík 914 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 278.5 mg
- Draslík 1216 mg
- Vláknina 15811.2 mg
- Vitamín A 15811.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a části nasekaných bylinek umícháme bylinkové máslo.
-
2
Očištěné a omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Protkneme klínky slaniny a naplníme zbylými bylinkami a nasekaným česnekem. Kuře vložíme na pekáč s nasekanou cibulí, pod kůži na prsou a na povrchu poklademe kousky bylinkového másla, obložíme omytými rajčaty, podlijeme vínem a vývarem a dáme péci do trouby.
-
3
Upečené kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Necháme částečně vyvařit.
-
4
Kuře naporcujeme a podáváme s přecezenou šťávou.