Mrkev v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 296 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 5.2 mg
- Vláknina 7565 mg
- Vitamín A 7565 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, vsypeme do pánve, zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka a do odpaření vody. Mrkev vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Do pánve přidáme máslo a po rozpuštění přidáme med (nebo cukr). Vložíme okapanou mrkev a dusíme bez pokličky tak dlouho, až se utvoří karamel, který obalí mrkev. Během dušení mrkev občas zamícháme a pánví potřásáme.
-
3
Podáváme jako přílohu k masům.