Jehněčí frikasé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí plec
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 201.9 mg
  • Draslík 1055.1 mg
  • Vláknina 23435 mg
  • Vitamín A 23435 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso zalijeme v hrnci vařící vodou a osolíme. Přidáme oloupanou cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem a bobkovým listem a vaříme doměkka.

  • 2

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem z masa, rozšleháme a přivedeme k varu. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, citronovou šťávu a cukr. Povaříme asi 20 minut a odstavíme z plotny. Potom do omáčky vmícháme žloutek rozkvedlaný ve smetaně a nasekanou petrželku.

  • 3

    Uvařené maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu