Omáčka Soubise se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 150 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 261.7 mg
  • Vláknina 5952.4 mg
  • Vitamín A 5952.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody nasypeme pokrájenou bílou cibuli a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V kastrůlku rozpustíme máslo, přilijeme bílý vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli, cukr, sůl a bílý pepř. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou asi 20 minut, aby byla rýže měkká. Omáčku s rýží propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme.

  • 3

    Do hotové omáčky vmícháme 2 lžíce másla a sladkou smetanu.

Komentáře k receptu