Křepelky na grilu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 24 ml Citronová šťáva
  • 48 ml Olej olivový
  • 4 ks Křepelka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 439 mg
  • Vláknina 3684.5 mg
  • Vitamín A 3684.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky nakrojíme na hrudní kosti a rozložíme naplocho. Maso přendáme do zapékací mísy.

  • 2

    Z oleje, citronové šťávy, šalvěje, česneku a chilli papriček si připravíme marinádu, kterou přelijeme maso. Necháme marinovat 1/2 hodiny, poté maso otočíme.

  • 3

    Maso necháme grilovat do zezlátnutí. Podáváme posypané sekanou petrželí a s dílky citrónu.

Komentáře k receptu