Vepřové kotlety s fazolkami
Suroviny
- 300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 40 g Sádlo škvařené
- 30 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vepřové kotlety
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 0.5 šálek Kečup
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 25 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 87.7 mg
- Draslík 483.5 mg
- Vláknina 3486.3 mg
- Vitamín A 3486.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kotlety po okrajích nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Připravené kotlety vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a opečeme je po obou stranách. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme teplou vodou a obracíme.
-
2
Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapané fazolky a osmahneme je. Zalijeme kečupem, ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a nasekanými feferonkami. Podle chuti přisolíme. Měkké kotlety upravíme na talíře a obložíme fazolkami.
-
3
Podáváme se smaženými hranolky.