Vepřová plec na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 42 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 128.3 mg
- Draslík 649.7 mg
- Vláknina 1507.8 mg
- Vitamín A 1507.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme mletou papriku a ihned po zpěnění vmícháme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmažíme. Zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme ve vlastní šťávě.
-
2
Když se šťáva vydusí na tuk, maso osolíme, zaprášíme moukou a mírně ji osmahneme. Podlijeme trochou vody a přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Vše dusíme do změknutí masa. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody. Před koncem dušení přilijeme smetanu a přidáme prolisovaný česnek.
-
3
Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.