Minutkový guláš se slaninou

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 250 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 40 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 84.9 mg
  • Draslík 564.9 mg
  • Vláknina 2199.5 mg
  • Vitamín A 2199.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme přes vlákno na hranolky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, vložíme maso a za stálého míchání zprudka osmažíme. Přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli, nasekané feferonky a smažíme ještě 1 minutu. Vmícháme rajčatový protlak a krátce podusíme. Nakonec guláš zalijeme 1/2 šálkem vody, osolíme, okořeníme a jen prohřejeme.

  • 2

    Vhodnou přílohou jsou smažené bramboráčky.

Komentáře k receptu